Schaatsen op het Plein, drie weken schaatspret!

Schaatsen op het plein van Kasteel Radboud, met op zondag 14 februari tijdens Valentijnsdag een grandioze opening. Kan het nóg romantischer? De periode waarin het schaatsbaantje op het kasteelplein ligt omvat drie weken, waarbij de eerste week de scholen van de kern Medemblik er klassikaal gebruik van kunnen maken. In de tweede week is het krokusvakantie voor het midden en zuiden van Nederland. Dan kunnen de kinderen, die met hun ouders op onder meer de vakantieparken in gemeente Medemblik vertoeven, lekker met hun ouders komen schaatsen. En in de laatste week is het de beurt aan de kinderen van gemeente Medemblik zelf.

14 februari opening tijdens Valentijnsdag
Op zondag 14 februari vindt de opening plaats. Er wordt nog aan een spectaculaire openingsceremonie gewerkt. Zodra dit bekend is, wordt dit aan de verschillende nieuwssites en kranten doorgegeven. Dit wordt ook op de facebook-pagina Schaatsen op het Plein en de website www.schaatsenophetplein.nl geplaatst. De site is nog in aanbouw, maar gaat eerdaags online.

Seizoensverlenging door solide winterprogramma
Het initiatief van de schaatsbaan komt van PC Reclame dat eind december een kunststof schaatsvloer aanschafte van 200m2. Het nieuws is enthousiast ontvangen door de instellingen, ondernemers en bewoners van Medemblik, waarbij zich meteen een groep van vrijwilligers vormde, geleid door Emma Buis van NED 1671 en Peter Commandeur van PC Reclame. Er is in het verleden meerdere keren gesproken over seizoensverlengende evenementen om toeristen en dagjesmensen naar Medemblik te trekken. Een schaatsbaantje ergens in Medemblik kan daar prima voor zorgen. Hierbij kunnen op eenvoudige wijze meerdere kleine evenementen aan elkaar verbonden worden, waardoor de mogelijkheid van een heus winterprogramma ontstaat.

Vrijwilligers en attributen
Om het evenement te kunnen verwezenlijken moet er veel werk worden verzet. Inmiddels hebben al heel wat vrijwilligers zich gemeld. PC Reclame is momenteel alleen in het bezit van de schaatsvloer, dus er moet nog verder worden geïnvesteerd in ijshockeyschaatsen, slijpmachine, boarding, chaletjes, kluunmatten, bankjes, verlichting  etc. Om de kosten te beperken zoekt het bedrijf nog naar deze attributen. Heeft u een lichtlijn of een attribuut die u niet meer gebruikt of weet u iemand die dat wil uitlenen of verkopen, geef dit dan door aan Peter Commandeur: peter@pcreclame.nl Hij is ook bereikbaar op 0630-121236. Aanmelden als vrijwilliger kan via: https://docs.google.com/forms/d/1XipvmicajS18_iRL5y62i-4uq5uXwIzcmg9swsFYz_k/viewform

Scholen doen ook mee. Sponsoring is noodzakelijk
Ook de basisscholen van Medemblik kunnen op klassikale wijze gebruik maken van het schaatsbaantje. Om dit gratis te houden wordt door middel van sponsoring getracht om een gedeelte van de initiële kosten van de schaatsbaan te dekken. PC Reclame zal de komende week zoveel mogelijk bedrijven benaderen die sponsor willen worden. Vanaf € 100,- kan er al gesponsord worden dmv een spandoekje aan de boarding van de baan. Wilt u graag uw naam verbinden aan een uniek evenement in Medemblik, vul dan het formulier in op: https://docs.google.com/forms/d/1iFYlhR0FDl0IOzAmljoJzjH7boABD6zAvm_31tvkNrg/viewform

07 februari 2016|